Als zelfstandige…

Sommige voordelen liggen voor de hand: zo krijgt u als zelfstandige bij een VAPZ tot 70 procent fiscale en sociale hulp van de overheid. Maar hoe bespaart u daarbovenop best? Welk stuk van uw vennootschapsomzet keert u best uit en wat laat u best in uw bedrijf zitten? Is een IPT nuttig? En hoe zit het met de aankoop van een nieuw gebouw? Q-fin begeleidt u bij uw keuze voor fiscaal voordelige pensioenfondsen en investeringen.

Tijdens uw carrière…

Niemand betaalt graag belastingen. Daarom loont het de moeite alle aftrekposten en fiscale kortingen heel nauwkeurig te bestuderen. Het is bovendien een eerste stap om vermogen op te bouwen. Wij geven u graag advies omtrent pensioensparen, lange termijn sparen, uw woonkrediet…

Na uw carrière…

U laat uw vermogen het liefst na aan uw erfgenamen, niet aan de staat. Daarom bedenken we fiscale oplossingen waarmee uw nalatenschap in de juiste handen valt.

U hebt flink verdiend en betaalde al veel belastingen terwijl u werkte. En dus wilt u graag zo weinig mogelijk successierechten betalen als u uw vermogen straks nalaat. Maar tegelijk geeft u niet graag de controle over uw geld helemaal uit handen. Q-fin tekent samen met u een successieplanning uit die precies aansluit bij uw toekomstbeeld en uw wensen.